Ons Systeem

PoC? Lte? Ptt....


Walkie-Talkie's kent iedereen. Maar wat is nu juist een PoC? PoC staat voor "Ptt over Cellular" of zeg maar, walkie talkie's over gsm netwerken.

Het voordeel van dit syteem is dat het niet beperkt is in zendbereik. Is er GSM dekking, dan heb je contact met je gesprekpartners. 

Een ander groot voordeel is dat je er helemaal geen vergunning voor nodig hebt.Het is dus volledig vrij in gebruik.

Gps Tracking...


Al onze radio's zijn voorzien van gps tracking. Je hebt de mogelijkheid om elke radio terug te vinden op de dispatch module of de dispatch radio. Dit geeft het voordeel dat in geval van nood of verlies de radio steeds kan getraceerd worden.


Geo-fencing


Geo-fencing laat toe een zone af te bakenen waar de radio's niet uit mogen of net niet in mogen. Zo kan er als voorbeeld een alarm ingesteld worden dat de dispatcher ontvangt wanneer er een radio zich buiten zijn werkzone bevindt of een zone binnenkomt waar die net niet mag zijn.

Sos Functie...


Al onze toestellen beschikken over een SOS functie. Deze wordt geactiveerd door het indrukken van een nood knop of ook wel panic button genoemd.

De dispatcher krijgt dan een alarm met de vermelding van welke radio het signaal heeft gegeven en hij kan de locatie onmiddellijk oproepen dankzij de gps funtie van onze radio's.

Voor verhuren zonder dispatch radio of dispatch module kan de nood functie opgevolgd worden door RentARadio. Zo heb je zelfs bijstand als je maar 1 radio huurt.


ManDown alarm


Een mandown alarm zal een alarm doorsturen wanneer het toestel een val detecteerd. Veel gebruikt in de bewaking en waar medewerkers helemaal alleen aan het werk zijn. Niet alle radio's ondersteunen deze functie. Contacteer ons voor meer informatie rond de mandown functie.


Dispatching...


Dispatching kan op verschillende manieren. De dispatching kan door RentARadio verzorgd worden zoals bij de totaal event service. Een ervaren dispatcher voorziet dan de vlotte communicatie tussen de verschillende groepen en volgt alle communicatie en signalen op.


Dispatch Radio


Een dispatch radio is een toestel voorzien van een touchscreen scherm en kan basis dispatch taken aan zoals het opvolgen van noodsignalen, traceren van radio's en het afzonderlijk aanspreken van groepen of radio's.

Ideaal voor de leidinggevende op fuiven of kleinere events.


Dispatch Module


De dispatch module is een laptop voorzien van de volwaardige dispatch software van ons systeem. Naast het opvolgen van de noodsignalen, traceren van radio's en aanspreken van groepen of afzonderlijke radio's kan je ook de Geo-fencing instellen. Dit is echter niet alles. Je kan op de map zien waar elke radio zich bevindt, de groepen of gebruikersrechten on-the-fly aanpassen en nog veel meer. Hiervoor is een kleine opleiding voorzien maar je kan ook een dispatcher van RentARadio inhuren.

Guard Tour...


Sinds kort kunnen we met ons systeem ook bewakingsrondes van bewakingagenten opvolgen. In de bewaking is "The Pipe" een echt begrip. Het "taggen" met deze pen veroorzaakt echter dat de rondes snel routine worden met tunnelzicht als gevolg. De bewakingsagent loopt zo van tag naar tag en verliest snel de focus op de omgeving.


Guard tour kan dmv NFC tags welk de werking van het "taggen" eigenlijk overneemt. Maar het kan ook via GPS locatie tagging. Wanneer de bewakingsagent in de zone komt waar deze controle moet voeren dan zal dit automatisch geregistreerd worden. Zo kan de bewakingsagent zich blijven focussen op de omgeving zonder zich zorgen te hoeven maken over de registratie van zijn of haar ronde. Voor binnencontroles waar gps niet werkt kan een gps beacon geplaatst worden of een combinatie van NFC tags gebruikt worden.


Voor de prijs van een "Pipe II" heb je al een radio dat al deze functies aankan.

Een totaal oplossing voor de bewaking dus.


Voor meer informatie of een demonstratie, contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.

Logs, call en repeat...


Vanuit de dispatch module en de dispatch radio's kunnen de logs gelezen worden. Zo kan je berichten opnieuw afspelen en kijken wie er een alarm verzonden heeften ook wie het afgehandeld heeft.


De call functie kan ook door zowel de dispatch module als de dispatch radio gebruikt worden. Indien een radio niet antwoord dan kan er een call gestuurd worden naar die radio. De radio in kwestie zal dan een geluid blijven afspelen tot de ontvanger het bevestigd door zijn spreekknop in te duwen.


De repeat functie kan door alle radio's gebruikt worden. Bij het indrukken van de repeat knop zal de radio alle ontvangen berichten weer afspelen tot de knop weer ingedrukt wordt. Het laatst ontvangen bericht zal dan het eerst herhaald worden.

Wifi...


Onze radio's werken op 3G, 4G of binnenkort het 5G netwerk van de huidige telecom providers. Echter zijn er situaties waar het netwerk geen bereik heeft. Denk hier maar aan sommige gebouwen waar er amper of geen bereik is. Hier kunnen de aanwezige wifi netwerken gebruikt worden om de radio's online te houden. De radio zal zelf kiezen welk netwerk er nodig is, wifi of telecom.


Voor events en fuiven kan er een wifi netwerk opgesteld worden als back-up of als hoofdverbinding. Het gebruik van deze technologie staat toe om het systeem zelfs off-grid te gebruiken. Zolang er dan stroom is voor de dan lokale server zal het systeem de communicatie blijven verzorgen, zelfs als het telecom netwerk er uit valt. De combinatie van beide geeft een zeer stabiel systeem.


Ook dit kan volledig zonder vergunningsplicht opgesteld worden.Server Back-up en privacy...


Alles wat met computers draait kan falen. Ook servers zijn niet ongevoelig voor technische storingen. Onze hoofdserver heeft een noodvoeding die tot 8uur kan overnemen van het elektriciteits net. Ook de internet verbinding van onze server heeft 2 4G back-up's op verschillende providers.


Mocht het dan toch nog mislopen dan is er nog de back-up server. Deze staat op een andere locatie dan de hoofdserver en heeft dezelfde veiligheden als de hoofdserver. De back-up server zal automatisch overnemen van de hoofdserver als deze merkt dat de hoofdserver geen respons meer geeft. Dit gebeurd allemaal zo snel dat de gebruikers dit amper tot niet zal merken.


RentARadio stelt zo alles in het werk om een zo stabiel en veilig mogelijk systeem aan te bieden.


Privacy


Al onze klanten kunnen genieten van een eigen privé netwerk bij verhuur of aankoop. Het systeem is niet af te luisteren of te beluisteren via een scanner zoals conventionele radio's.

 

Schematische voorstelling van een PoC netwerk....